Het fenomeen synchroniciteit

Het fenomeen synchroniciteit

940 788 Linda Leijsten
synchroniciteit, cadeautje, tegenlijkertijd

Het fenomeen synchroniciteit

Misschien herken je het wel. Dat je aan iemand moet denken en uit het niets krijg je een appje van hem/haar. Of dat dubbele getallen je om de oren vliegen zoals 11.11 of 23.23 of dat ene liedje. De één ziet het als toeval de ander noemt dit synchroniciteit en is er van overtuigd dat toeval niet bestaat.

De ontdekking

In 1930 ontdekte de Zwitsers psychiater en psycholoog Carl Jung dit fenomeen. Zijn ervaring was in een therapeutisch sessie te zitten met een client, die had het over een gouden kever in haar dromen. Even later hoorde hij een tik tegen het raam, het was een kever die leek op de gouden kever van de droom. De client was zo overrompelt door de kever dat ze de moed vond om een oud patroon te doorbreken.

Dat verzin je toch niet?

Synchroniciteit kun je dus inzetten om je doelen te behalen, je werkt dan als het ware samen met het Universum. Je zet een intentie om een boodschap te ontvangen of vraagt om een teken. Zo had ik laatst gevraagd om bevestiging of ik op het juiste pad ben en vroeg als teken een klavertje vier. Nog geen drie dagen later, totaal vergeten, valt mijn oog ineens op het prikbord met een klavertje vier sleutelhanger…

Om welk teken vraag jij?

Interessant onderwerp? In mijn gratis Online LEEF sessies geef ik elke maand aandacht aan een thema van het LEEF traject. HET traject voor meer vrijheid en geluk in je leven. Zie ik je online?

Met LEEF groet,

Linda

Meer ont-stress inspiratie op doen? Volg mij op mijn sociale media kanalen en meldt je aan voor mijn nieuwsbrief.
Home – Linda Leijsten – Trainer & Therapeut – Ont-stress jezelf