Leven in het NU

Leven in het NU

940 788 Linda Leijsten
Leven in het NU, het huidige moment

Leven in het NU

Als leven in het NU zo waardevol is, waarom is het dan zo moeilijk? Allereerst geloof ik erin dat de manier waarop je groot gebracht bent daar veel mee te maken heeft. We hebben nooit geleerd om te leven in het NU, en je ouders hebben dit zelf ook nooit geleerd. We zijn in het westen opgevoed vanuit een bepaald wereldbeeld met bepaalde overtuigingen en die software/die manier van kijken zit in ons systeem.
Het belang van in het NU aanwezig zijn is een soort rage geworden. Denk maar aan mindfulness of mediteren welke je kunnen dienen om het je steeds meer eigen te maken. Toch heeft in het NU aanwezig zijn fijne voordelen, denk aan:

• Je piekert minder
• Je bent meer zelfbewust
• Je leven voelt meer betekenisvoller
• Sociale media trekken je minder (het voelt nutteloos/zonde van je kostbare tijd)
• Voeding smaakt beter en je heb minder vaak te behoefte om te eten

We zitten onszelf in de weg

Over het algemeen vinden we het lastig om dingen te accepteren zoals ze zijn. Onze “ik” heeft andere gedachtes over een bepaalde situatie of hoop op een andere toekomst. We zitten onszelf dus eigenlijk in de weg doordat we het van binnenuit willen sturen door enorm te gaan piekeren of tegen onszelf te zeggen.. :”Als….. dan ben ik gelukkig..” Ondertussen weten we dat dit niet zo werkt, houden we onszelf voor de gek en zijn vooral met onze aandacht niet in het NU.

Maar hoe kom ik dan wel in het NU?

Allereerst door te accepteren in wat is. Wij kunnen vanuit het gepieker en de zorgen de situatie niet veranderen, sterker nog je maakt jezelf er op den duur ziek mee en zult er niet bepaald lekkerder door in je vel voelen.

Met het NU aan de slag?

Ik heb een gratis LEEF werkblad gemaakt over leven in het NU. Met het werkblad ga je aan de slag om meer in het NU te zijn. Ga eens ontdekken of het je lukt, en mocht je vastlopen of een vraag hebben stuur me een mail. We plannen dan op korte termijn een gratis online VIP LEEF sessie in (max. 30 minuten). Ik ben er om je te helpen.

Met presente groet,

Linda