Meditatie – jouw moment

Meditatie – jouw moment

940 788 Linda Leijsten
meditatie

Meditatie – jouw moment

Er zijn vele soorten meditatie technieken, waarvan de Vipassana mediatie mijn persoonlijke favoriet is. Je leert jezelf hiermee om met je aandacht in het hier en nu te zijn en je je niet laat afleiden door gedachten, gevoelens of sensaties.

Meditatie gaat dus over het cultiveren van innerlijke rust en je welbevinden. Je traint jezelf om meer bewust te zijn van het huidige moment. Je focus verbeterd, je stress verminderd en je versterkt je immuunsysteem. Door meditatie vergroot je tevens je zelfwaardering op een positieve wijze. Je leert namelijk om minder, tot niet te oordelen in dat wat is. Je wordt milder voor jezelf en je identificeert je niet meer met je gedachten. Daar voel je je toch blij van? 😊

Haal het optimale eruit

Meditatie is een fijn moment op de dag zijn waar jij tijd en ruimte maakt voor jezelf. Maar waar moet je op letten en wat gaat je helpen om het optimale eruit te halen?

Zorg dat je gegeten/gedronken hebt
Doordat je goed voor je lichaam zorgt voordat je gaat mediteren geef je jezelf een geruststellend gevoel dat je in ieder geval tijdens de meditatie niet afgeleid word door een rommelende darmen of een droge mond. Je zult merken dat je mind in het begin maar wat graag om afleiding vraagt.

Zet je telefoon uit
Misschien een open deur, maar het is zo verleidelijk om bij een “bliepje” toch even met een half oog te checken wie jou een komisch filmpje heeft doorgestuurd.

Kies een fijne begeleide meditatie of rustige muziek
Je hebt vast muziek die je een rustig gevoel geeft, en als je die nog niet hebt dan ligt er nog een hele wereld voor je open 😊 Geleide meditaties zijn er ook in overvloed. Je hebt bijvoorbeeld hele toffe apps waar je zowel gratis als betaald geleide meditaties kunt beluisteren. Mijn favo apps zijn oa. Meditation moments, Headspace en Plum Village.

Zorg dat je niet gestoord wordt
Denk bijvoorbeeld aan huisgenoten of huisdieren en richt de ruimte zo in dat jij je er volledig comfortabel en veilig voelt. Zo heb ik bv. een fijne ruimte waarbij ik de deur dicht kan doen en communiceer ik altijd van te voren dat ik even “ga zitten”.

Rome is ook niet in één dag gebouwd

Maak het vooral leuk en fun. Zie het als jezelf trainen in meer rust in je hoofd. Dat gaat niet vandaag op morgen, Rome is immers ook niet in één dag gebouwd.

In het volgende blog neem ik je mee in nog meer tips om het plaatje compleet te maken en jij het optimale haalt uit jouw meditatie tijd 😊

Met rustige groet,

Linda

Meer ont-stress inspiratie op doen? Volg mij op mijn sociale media kanalen en meldt je aan voor mijn nieuwsbrief.
Home – Linda Leijsten – Trainer & Therapeut – Ont-stress jezelf