Zelfwaardering

Zelfwaardering

940 788 Linda Leijsten

Wat is voor jou de definitie van zelfwaardering? Heb je daar wel eens over nagedacht, en in hoeverre heb jij een positieve of negatieve zelfwaardering? Zelfwaardering is de basis van een veerkrachtig leven en innerlijke rust. Ik ga je uitleggen waarom dit is.

Je put jezelf uit

Doordat we over het algemeen veel in ons hoofd leven (denkend aan het verleden of de toekomst), brengt dit ook angst met zich mee. Deze angst leidt tot negatieve gedachten en emoties en je ziet jezelf en de buitenwereld daardoor ook negatief. Denk aan gedachten als: “ik kan ook niets goed doen”, “het zal wel weer aan mij liggen”, of “dat zal wel weer fout gaan”.

Waslijst ter motivatie

Zelfwaardering is essentieel voor het mentale, emotionele, fysieke en spirituele welzijn. Een positief zelfbeeld maakt je blijer en positiever en geeft je nieuwe energie. Bovendien slaap je beter, denk je helder na en maak je beter contact met de mensen om je heen. Denk aan keuzes maken, je leven vormgeven, grenzen kennen en tonen, voor jezelf zorgen, je goed voelen, stress verlichten en rusten. En door al die positieve eigenschappen sta je bewuster in het leven 😊

Maar waarom is dat dan?

De basis van goed in je vel zitten

Omdat je met zelfwaardering van overleven naar leven gaat, jezelf waarderen brengt je in contact met dat wat voor jou belangrijk is. Hoe meer zelfwaardering je hebt, hoe positiever je zelfbeeld. Je kiest daardoor gemakkelijker je eigen pad en bent niet afhankelijk van de waardering van anderen, je vertrouwt op je zelf en ervaart veerkracht. Het is dus super belangrijk om jezelf positief te waarderen, het is de basis om goed in je vel te zitten.

Ont-stress en LEEF programma

En precies dat is de reden dat ik het Ont-stress en LEEF programma ontwikkelt heb. Ik help je in 5 consulten van overleven naar leven waardoor jij weer goed in je vel komt te zitten 😊

Ont-stress en LEEF programma

Met ont-stress groet,

Linda