Meditatie 2.0

Meditatie 2.0

940 788 Linda Leijsten

Meditatie 2.0

Met mediatie leer met je aandacht in het hier en nu te zijn en je niet te laten afleiden door gedachten, gevoelens of sensaties. Meditatie gaat dus over het cultiveren van innerlijke rust en je welbevinden. Je verbeterd je focus, je stress verminderd en je versterkt je immuunsysteem. Door meditatie vergroot je tevens je zelfwaardering op een positieve wijze. Je leert namelijk om minder, tot niet te oordelen in dat wat is. Je wordt milder voor jezelf en je identificeert je niet meer met je gedachten.
In de vorige blog heb ik je voorzien van een aantal tips die je helpen in de voorbereiding om te gaan mediteren. In dit blog heb ik er nog een aantal tips voor je die je niet wilt missen en het plaatje compleet maken.

Me time

Zet jezelf een intentie
Met welk doel neem jij de tijd en ruimte voor jezelf, wat wil jij bereiken? Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je van plan bent om de stress van je af te laten glijden en meer rust in je hoofd wilt. Of dat je van plan bent afleidende gedachten te accepteren en ze aan je voorbij te laten gaan.

Bepaal de tijd
Hoe lang wil jij de tijd/ruimte voor jezelf nemen? Mijn ervaring is dat ik me in het begin heel onrustig begon te voelen na zā€™n 5 minuten. Je lichaam moet gewoon nog wennen aan dat zitten en je aandacht flippert alle kanten op. Echter, als je de discipline blijft hebben om dagelijks die 5 minuten te pakken, merk je dat er een shift komt en dat je ook best 10 minuten kunt blijven zitten met alweer meer rust en zo kunt je dit op je eigen tempo opbouwen. Zelf zit ik tegenwoordig ongeveer 50 minuten tot een uur dagelijks en ik kijk er altijd enorm naar uit šŸ˜Š

Zet een timer
Sommige begeleide meditaties of rustige muziek duren nu eenmaal een bepaalde tijd en dan weet je ook hoe lang je gaat zitten. Soms echter, is het slim om de timer te zetten zodat je in alle rust kunt blijven zitten en je tegelijkertijd weet dat je nog op tijd bent op je werk.

Check met momenten je houding
Je kunt mediteren in de lotushouding of zittend op een stoel. Belangrijk hierbij is dat je rechtop zit, dus met een rechte rug en dat je spieren zoveel mogelijk ontspannen zijn. Door dit meteen vanaf het begin jezelf aan te leren wordt het een gewoonte en hoef je er in de loop van de tijd niet meer over na te denken.

Let me know!

Loop je ergens tegen aan of heb je een andere vraag, stuur me gerust een bericht dan kijk ik met je mee.
info@lindaleijsten.nl

Met meditatieve groet,

Linda